06 - 144 643 20 info@tamtamcommunicatie.nl

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dat wil zeggen: het optimaliseren van je website zodat een zoekmachine het kan rangschikken in de zoekresultaten. Dit is erg belangrijk, aangezien tweederde van de internetgebruikers zijn zoektocht start bij een zoekmachine. 

Ten eerste is het heel belangrijk om te bepalen op welke woorden jij graag gevonden wil worden. Of liever: met welke woorden jij denkt dat jouw klant jou zoekt. Dit noemen we ‘zoekwoorden’ of ‘zoektermen’. De internetgebruiker typt meestal een vraag in of een aantal woorden die samenvatten waar hij naar zoekt. Deze zogenoemde zoekwoorden zijn allesbepalend voor het vindbaar maken van jouw website. Met behulp van deze woorden rangschikt Google de webpagina’s in haar database op relevantie en populariteit.

Om de belangrijkste zoekwoorden te bepalen is het van groot belang je te verdiepen in je klant en in de manier waarop hij zoekt. Samen nemen we de belangrijkste dingen door. Vervolgens ga ik aan de slag om jouw website (beter) vindbaar te maken.

De volgorde waarin zoekresultaten getoond worden heet ranking. Er zijn veel (grotere) bedrijven die adverteren bij Google zodat ze een hogere ranking krijgen. Maar betalen is niet altijd nodig. Ook met een goede systematische aanpak kan jouw website worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.