06 - 144 643 20 info@tamtamcommunicatie.nl

Conversie

Conversie betekent een actie van je bezoeker via de website. Een actie die jij graag wilt! Heb jij een webshop, dan wil je natuurlijk dat de bezoeker overgaat tot een aankoop. Wanneer 100 bezoekers op een dag jouw webshop bezoeken en twee daarvan doen een aankoop, dan heb je een conversie van slechts twee procent.

Voor het behalen van (meer) conversie is het van groot belang te bepalen wat het doel van jouw website is. Daarmee kun je de content beter afstemmen op je bezoeker. We kunnen ook de huidige online activiteiten meten met Google Analytics. Dit geeft ons informatie waarmee we in staat zijn jouw website te verbeteren. Dit noemen we conversieoptimalisatie. Wil je het mailadres van een geïnteresseerde bezoeker hebben, dan kun je daar bijvoorbeeld iets tegenover stellen. Je ziet vaak op websites de tekst ‘Download gratis ons e-book’. De bezoeker kan gratis meer informatie inwinnen en in ruil daarvoor wil het bedrijf zijn mailadres. Met dit mailadres bouwt het bedrijf een potentiële klantenkring op.

Denk je nu: ‘Ja, daar wil ik mee aan de slag, maar daar heb ik wel hulp bij nodig’? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je er graag bij!