06 - 144 643 20 info@tamtamcommunicatie.nl

Contentmanagement

Wat is content? Je denkt al snel aan webpagina’s met een stuk tekst, maar ook nieuwsbrieven, white papers, e-books en vlogberichten zijn content. Kort gezegd is contentmanagement dus het beheren van alle online informatie met een gericht doel. De inhoud van de content is afhankelijk van de doelstelling van het online middel. 

Mensen zijn gevoelig voor woorden en beelden. Daarom is het belangrijk de juiste woorden met de juiste beelden combineren om op die manier je boodschap krachtiger te maken. Content kan verschillende doelen hebben.
Met je content biedt je je bezoekers een helpende hand. Je geeft hen waardevolle informatie waarmee je hen helpt met het maken van keuzes om meer uit jouw producten of diensten te halen. Wanneer je dit consequent doet, wordt jouw website gezien als een bron van informatie en daarmee zet je jouw bedrijf goed op de kaart. Jouw bezoekers zullen trouw blijven en hun enthousiasme over jouw bedrijf delen met anderen.

Bij het bepalen van goede content, is het niet zozeer van belang wat jij wilt vertellen, maar vooral wat jouw doelgroep over jou wil weten. Daarom is het van belang je te verplaatsen in de doelgroep en te onderzoeken welke informatie zij zoekt. Dat is je leidraad. Op die manier trek je klanten aan en weet je ze aan je te binden.