06 - 144 643 20 info@tamtamcommunicatie.nl

Google Analytics

Om te onderzoeken welke ‘taal’ je bezoekers spreken is het van belang je te verdiepen in hun gedrag. Welke berichten op de homepage worden vaak doorgeklikt? Welke berichten en teksten worden het meest gelezen? Als je dit onderzoekt, ben je beter in staat je content aan te passen op je bezoeker. En daardoor zal je meer conversie krijgen. Middels Google Analytics kunnen we jouw website analyseren en verbeteren.

Analytics is een tool van Google. Deze tool wordt veel gebruikt door bedrijven om de online activiteiten van een bezoeker op een website inzichtelijk te maken. Met Analytics kun je meten welke doelgroep op de website komt en vanuit welke bron ze komen. Ook kun je zien welke digitale weg zij bewandelen en op welke pagina ze de site verlaten.

Door het ‘pad’ van bezoekers te analyseren maak je inzichtelijk welke bezoekers voor jou belangrijk zijn en hoe zij op je website zijn gekomen. Deze informatie helpt ons om gericht actie te ondernemen waarmee we jouw website kunnen optimaliseren.

Je kunt met Analytics ook doelen stellen. Je wilt bijvoorbeeld zoveel mogelijk klanten zich laten inschrijven voor de nieuwsbrief. Vervolgens meten we de conversie. Wordt het doel niet behaald dan kunnen we via de gerapporteerde analyse zien waar het mis gaat. Deze anlayse laat zien waar de bezoekers afhaken. Op die manier kunnen we de website continue verbeteren.