06 - 144 643 20 info@tamtamcommunicatie.nl

Flyer, folder of brochure

Er zijn verschillende manieren om offline je boodschap te verspreiden en daarmee je doelgroep te bereiken. Waar je voor kiest is volledig afhankelijk van het doel. Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden (flyer, folder, brochure, etc.) met hun eigen voor- en nadelen. Ik adviseer je graag over de diverse mogelijkheden en ik help je met het maken van de teksten en andere inhoud. Zo nodig kan ik alles voor je uit handen nemen.

Als je informatie wilt verspreiden over een evenement of een aanbieding, kies je voor een flyer. Een flyer is één velletje papier waar zowel de voor- als achterkant kan worden gebruikt voor een korte boodschap. Deze mededeling moet wel alles omvattend en duidelijk zijn.

Een folder is gevouwen en geeft vaak meer ruimte voor tekst en beeld. Op een folder kun je dus meer informatie kwijt. Een folder heeft voor klanten vaak meer waarde dan een flyer en wordt daarom ook sneller bewaard door de ontvanger.

Een brochure bestaat uit meerdere bladen die bij elkaar gebonden worden. Het wordt al meer een soort ‘boekje’ en je kan er vele kanten mee op. We kunnen er zelfs voor zorgen dat de brochure deels wordt bekostigd middels advertenties van leveranciers, klanten en stakeholders. Dit betekent natuurlijk wel dat je een deel van de ruimte kwijt bent aan advertenties.

Bij het vaststellen van de inhoud van de teksten is het niet zozeer belangrijk wat jij wilt vertellen, maar vooral wat de ontvanger wil lezen! Dat is een belangrijke nuanceverschil!